Sunday, 18 March 2012

7 FAKTA MENARIK

Kali ni saya nak Kongsi dengan pembaca blog syndromania beberapa fakta menarik terdapat di dunia. Ada antaranya korang mungkin tidak tahu mengenainya.

1 -Pada hari ini, pengguna yang paling banyak menggunakan emas ialah pengguna dari India.

2 - Setiap langkah yang dibuat oleh seseekor burung Unta boleh mengambil jarak antara 10 kaki hingga 16 kaki.3 - Beratus - ratus tahun lampau, untuk membeli hartanah, pembeli adalah dikehendaki untuk memotong mana - mana bahagian kaki sebagai salah satu cara untuk menghalang pembeli itu melarikan diri atau mengelak membuat pembayaran.


4 - Kita boleh menajamkan pensil yang kita gunakan dengan menggunakan 'foll aluminium' sebelum memasukan pensil ke dalam pengasah pensil.

5 - Jika kita gemar menyisihkan rambut ke arah sebelah kanan, maka orang itu dilihat lebih terarah kepada bersifat "Karnivor" sebaliknya jika menyikat hala ke kiri, maka secara fizikalnya dan psikologikalnya orang tersebut lebih terarah kepada 'vegetarian'..

6 - Faye Wong mendapat bayaran bernilai 7 angka untuk merekod 'Eyes On Me' yang mengambil masa hanya 4 jam.

7 - Dikatakan Henry Ford tidak membenarkan mana - mana pekerjanya untuk memandu mana - mana kereta dari syarikat saingannya dan sesiapa yang didapati berbuat demikian akan diberhentikan kerja.

No comments:

Post a Comment